Izsludināta reģistrācija konferencei “4CanGurus 2018” un plakātu konkurss

Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu sekcija (LBB JSS) jau ceturto reizi pulcēs bibliotēku un informācijas zinātnes jaunos speciālistus no visas Latvijas! Šoreiz par norises vietu izvēlēta Jelgavas pilsētas bibliotēka – vienmēr pretimnākoša jaunajiem speciālistiem un radošām idejām.

Jauno speciālistu konference “4CanGurus 2018” notiks 24.–25. maijā Jelgavas pilsētas bibliotēkā. Aicinām jaunos speciālistus reģistrēties dalībai līdz 23. aprīlim (reģistrācijas anketa), kā arī aicinām atzīmēties “Facebook” pasākuma lapā, lai sekotu līdzi jaunumiem par konferences norisi. Programma (PDF).

Konkurss

Katru gadu Jelgavas pilsētas bibliotēka piedalās dažādās dzīvespriecīgās un netradicionālās aktivitātēs, lai lauztu sabiedrībā valdošos stereotipus par klusām, tumšām bibliotēkām un dusmīgām bibliotekārēm. Jelgavas sauklis ir: “Bibliotēka – labo sajūtu vieta.” Lai popularizētu un attīstītu sabiedrības izpratni par bibliotēku lomu personības izaugsmē, piedāvājam īpašu iespēju – dalību Jelgavas pilsētas svētku gājienā! Lai piedalītos gājienā, nepieciešamas īpašas pazīšanās zīmes un plakāti, kas pievērstu uzmanību, tāpēc esam nolēmuši veidot plakātu konkursu. Visu plakātu autori aicināti piedalīties gājienā, bet trim labākajiem plakātu autoriem būs iespēja viesoties mājīgajās apgāda “Mansards” telpās, saņemt darbinieku konsultāciju un izvēlēties grāmatas 20,00 eiro vērtībā! Konkursa nolikums (PDF).

“4CanGurus” vēsture jeb kas tas par ķenguru?

Konferences nosaukums veidots atbilstoši konferences specifikai. Tulkojumā no angļu valodas “4CanGurus” nozīmi var skaidrot šādi: “can” – varēt; “guru” (sanskritā गुरू) – guru, skolotājs, speciālists; skaitlis “4” var tikt skaidrots divos veidos – tiešā nozīme “četri”, bet pārnestā nozīmē kā angļu valodas prepozīcija “for”. Līdz ar to konferences nosaukumā ir ietverta tās galvenā pamatdoma: tā ir konference, kurā piedalās savas jomas lietpratēji – lektori,  un gan esošie, gan topošie nozares speciālisti, kurus vieno mērķis apgūt aktuālus un praktiskus darba procesus un to meistarīgu pielietojumu bibliotēku ikdienā.

Bibliotēku un informācijas nozares jauno speciālistu konference “4CanGurus” pēc LBB JSS iniciatīvas notiek jau kopš 2012. gada, un 2018. gadā tā notiks ceturto reizi. 2012. gadā konference tika rīkota Rīgā, tā pulcēja ap 40 jauno nozares speciālistu, bet, apkopojot statistikas datus, organizatori secināja, ka no Latgales reģiona bija ieradies tikai viens dalībnieks, rezultātā radās nepieciešamība plānot reģionālās “4CanGurus” konferences. Šī prakse veiksmīgi tiek īstenota kopš 2014. gada, kad konference notika Preiļu Galvenajā bibliotēkā un pulcēja ap 60 speciālistu. 2016. gadā priekšroka tika dota jaunajiem bibliotēku un informācijas nozares speciālistiem no Kurzemes reģiona, kad “4CanGurus” tika īstenots Ventspils Galvenajā bibliotēkā, kur pulcēja 30 interesentus. 2018. gadā konferences norises vieta ir izvēlēta Jelgava, lai vienotu ne tikai Zemgales reģiona speciālistus, bet arī būtu izdevīga gan Latgales, gan Kurzemes, gan Vidzemes reģiona speciālistiem.

Plašāka informācija: https://lbbjss.wordpress.com/4cangurus/4cangurus-jelgava/

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Sniedze
LBB valdes locekle
LBB JSS vadītāja
“4CanGurus 2018” organizatore

 

“4CanGurus 2018” atbalsta:

     

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*