Rīkojamies lokāli, domājam globāli! IFLA biedru materiāls latviski

Ievadot šī gada Bibliotēku nedēļu, Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) ir sagatavojusi Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) biedru materiāla latviskojumu.

Materiāls latviskots, lai veicinātu Latvijas bibliotekāru izpratni un informētību par šo nozīmīgo mūsu jomas organizāciju. LBB ir IFLA biedre jau kopš 1929. gada, un visās IFLA aktivitātēs allaž tiek aicināti piedalīties arī LBB biedri, ne tikai valde. Dalība IFLA aktivitātēs dod iespēju iegūt jaunas zināšanas un iemaņas, pilnveidot savas prasmes un savas bibliotēkas darbu, kā arī ietekmēt bibliotēku nozares virzību.

Tāpat kā LBB, arī IFLA tiek uzklausīts un atbalstīts ikviens biedrs, taču lai organizācija varētu darboties veiksmīgi, ieguldījums jāsniedz ikvienam no mums. Iepazīstoties ar IFLA biedru materiālu, aicinām padomāt ne tikai par to, ko IFLA un LBB sniedz mums, bet ko mēs varam dot šīm organizācijām. Tikai abpusējs ieguldījums nes veiksmīgus augļus.

Ikvienam LBB biedram ir iespēja līdzdarboties dažādās IFLA aktivitātēs, sākot ar sava viedokļa izteikšanu aptaujās un beidzot ar darbu IFLA sekcijās un darba grupās, pasākumu līdzorganizēšanā un vadlīniju sagatavošanā. Aicinām būt aktīviem un izmantot šīs iespējas!

IFLA biedru materiāls latviski (PDF)

Informāciju par LBB biedru priekšrocībām un iespējām skatiet šeit.

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valdes priekšsēdētāja Māra Jēkabsone

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*