Par biedrības valdes priekšsēdētāju ievēlēts Uldis Zariņš

Šī gada sākumā Latvijas Bibliotekāru biedrības valdes priekšsēdētāja Kristīne Pabērza, kas valdes priekšsēdētājas pienākumus pildīja kopš 2014. gada, ir uzsākusi darba gaitas Starptautiskajā bibliotēku asociāciju un institūciju federācijā (International Federation of Library Associations and Institutions – IFLA). Līdz ar to, lai novērstu potenciālus interešu konfliktus, Kristīne Pabērza ir lūgusi atbrīvot viņu no valdes priekšsēdētājas un valdes locekles amatiem Latvijas Bibliotekāru biedrībā.

Uldis_Zarins_TED

Par jauno valdes priekšsēdētāju biedrības valde pirmajā šī gada sēdē janvārī ievēlēja Uldi Zariņu, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Attīstības departamenta direktoru; Uldis Zariņš pārņems arī biedrības pārstāvniecības darbu Latvijas Bibliotēku padomē. Tāpat valdes sēdē tika nolemts, ka valde līdz tās pilnvaru termiņa beigām darbu turpinās septiņu locekļu sastāvā. Tās pilnvaras beigsies šī gada aprīļa nogalē, kad biedrības kongresā tiks ievēlēts jauns valdes sastāvs.

Laika periods līdz aprīļa beigām biedrības valdei ir plānots ļoti darbīgs – papildus biedrības kongresa un lasītāju apkalpošanas tēmai veltītas konferences organizēšanai, kas notiks Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās 24. un 25. aprīlī, drīzumā tiks izsludināta kandidātu pieteikšana kā biedrības gada bibliotekāra balvai, tā jaunajai biedrības valdei. Vienlaikus tiek gatavota biedrības darbības stratēģija turpmākajiem gadiem un pieteikums IFLA projektu konkursam.

Par šīm un citām biedrības aktualitātēm informēsim biedrus jau vistuvākajā laikā.

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*