Gaidāms Latvijas Bibliotekāru biedrības velobrauciens pa Zemgali!

Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) valde jau trešo gadu bibliotekāriem piedāvā vasaras saliedēšanās pasākumu. Divus gadus pēc kārtas tas bija pārgājiens, šogad valde pārgājiena vietā aicina izmēģināt divu dienu (12.–13. jūnijs) velobraucienu pa Zemgali! Piedalīties drīkst visi, pat tie, kuriem šķiet, ka tas nav paveicams! Neskumstam, ja mūsu īpašumā nav atbilstoša braucamrīka, jo to vienmēr var aizņemties no kaimiņa vai iznomāt vismaz divos Jelgavas velonomas punktos.

Velobrauciena sākumpunkts – Zemgales sirdī Jelgavā. Pirmajā dienā plānots nobraukt 46 km maršrutā Jelgavas pilsētas bibliotēka-Svēte-Zaļenieki-Tērvete-Zaļenieki. Tiem velominējiem, kuriem šķitīs pietiekams pārbaudījums mīties līdz Zaļeniekiem, varēs nemērot ceļu tālāk līdz Tērvetei, bet gaidīt pārējos atgriežamies vakarā no Tērvetes (tad tie būs 22 km), jo nakšņošana paredzēta Zaļenieku hostelī “Zaļā muiža”. Pirmās dienas maršrutā paciemosimies Svētes bibliotēkā, kā arī būs ekskursija pa Zaļenieku pagastu (Zaļā muiža gida pavadībā, Zaļenieku parks un Kaupēna grava). Pa ceļam plānotas pusdienas Pūteļkrogū, kā arī veldze Pūteļu karjerās, kas ir labiekārtota atpūtas vieta. Tērvetes dabas parks, Annas Brigaderes muzejs un Tauriņu māja būs skaists vakara baudījums ikvienam, kurš būs izturējis ceļu līdz tālākajam pirmās dienas punktam – Tērvetei.

Otrā dienā maršrutā no Zaļeniekiem līdz Jelgavai būs jānomin apmēram 30 km. Atceļā paciemosimies Ūziņu bibliotēkā, klausoties novadpētnieces Gunitas Kulmanes stāstos. Pusdienosim un atveldzēsimies atpūtas kompleksā Grantiņi.

Nosacījums velobrauciena dalībniekiem:

  • jābūt pārliecībai, ka ir prasme vadīt un pārvaldīt velosipēdu;
  • piemērots apģērbs laikapstākļiem un velosipēda mīšanai (ķivere, atstarotājs obligāti);
  • uzkodas enerģijas atjaunošanai, ūdens (obligāts).

Dalības maksa:

  • LBB, Latvijas Akadēmisko bibliotēku asociācijas (LATABA) un Latvijas Skolu bibliotekāru biedrības (LSBB) biedriem: ar velosipēda nomu 45 EUR, bez velosipēda nomas 35 EUR,
  • tiem, kas nav LBB, LATABA un LSBB biedri: ar velosipēda nomu 55 EUR, bez velosipēda nomas 45 EUR.

Dalības maksā iekļauts: gida pakalpojumi Zaļenieku muižā un Annas Brigaderes muzejā, naktsmītne, ieejas maksa peldvietā, ēdināšana (pirmajā dienā pusdienas un vakariņas, otrajā dienā brokastis un pusdienas).

Papildus izmaksas: Tauriņmājas apmeklējums 4 EUR.

Pieteikšanās pārgājienam – līdz 15. maijam, aizpildot tiešsaistes pieteikuma anketu un 5 darba dienu laikā pēc LBB uzaicinājuma saņemšanas samaksājot noteikto dalības maksu. Uzmanību – atteikuma gadījumā dalības maksa nav atgūstama!

Dalības maksa jāsamaksā līdz 31. maijam uz LBB kontu:

Latvijas Bibliotekāru biedrība
Reģistrācijas Nr. 40008007789
Banka: Citadele
Kods: PARXLV22
Konts: LV28PARX0000672241014.

Maksājuma mērķī jānorāda: vārds, uzvārds, dalības maksa LBB velobraucienam.

Dalībnieku skaits – ierobežots. Draugus un radus (ja vien viņi nav LBB biedri un kolēģi) arī šoreiz atstājam mājās.

Tiekamies LBB velobraucienā jau pavisam drīz!

 

Informāciju sagatavoja:
LBB Zemgales nodaļas vadītāja
Aiga Volkova

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*