Preiļos notiks konference Latgales reģiona publisko bibliotēku darbiniekiem

Sanākt kopā – tas ir sākums.
Turēties kopā – tas ir progress.
Strādāt kopā – tie ir panākumi.

Henrijs Fords

2016. gada 19. un 20. maijā Preiļos, Preiļu Galvenajā bibliotēkā notiks Latgales reģiona publisko bibliotēku darbinieku konferences par komunikāciju, sadarbību un komandas darbu. To mērķis ir celt Latgales reģiona publisko bibliotēku darbinieku profesionālo kvalifikāciju, sniegt inovatīvas un radošas idejas bibliotēku kultūrvides attīstībā un ilgtermiņā stiprināt saikni – izglītots, atvērts bibliotekārs – zinātkārs, domājošs lasītājs.

Mūsdienu bibliotekārs ir savas nozares profesionālis, kuram nemitīgi ir jāpilnveidojas, jāpapildina savas zināšanas un prasmes, jābūt atvērtam jaunumiem, lai kvalitatīvāk un pilnvērtīgāk apmierinātu iedzīvotāju intereses. Lai veicinātu bibliotēku darbinieku profesionālo izaugsmi un bibliotekāru interesi par inovatīvu darbu, regulāri tiek organizētas tematiskās konferences.

19. maijā Europe Direct informācijas centra (EDIC) Austrumlatgalē kontaktpunkts Preiļos organizē konferenci “Komunikācija, sadarbība un komandas darbs – ilgtspējīgas izaugsmes pamats”. Šajā dienā notiks lektoru lasījumi un sarunas par pozitīvo domāšanu, digitālo komunikāciju, kultūras mantojuma saglabāšanu vietējā sabiedrībā, kā arī diskusija ar dažādu nozaru pārstāvjiem par sadarbības nozīmi. Dienas otrajā daļā konferences dalībnieki piedalīsies komandas sadarbības meistarklasē.

20. maijā Preiļu Galvenās bibliotēkas un Latvijas Bibliotekāru biedrības Latgales nodaļas organizētās konferences “Sadarbība ceļš uz panākumiem, attīstību un izaugsmi” dienas kārtība tiek sadalīta trīs sesijās bibliotēka – bibliotēka; bibliotēka – lietotājs; bibliotēka – sadarbības partneri, kas atspoguļos konferences pamattēmas detalizētāku izklāstu.

IMG_0679

Latgales reģiona publisko bibliotēku darbinieku konference turpinās 2016. gada aprīlī notikušās Latvijas bibliotekāru 18. konferences “Attiecības. Sadarbība. Kopiena” tematikā, turpinot padziļināti diskutēt par bibliotēkas attiecībām un sadarbību ar lietotājiem, citām bibliotēkām un sadarbības partneriem, iedziļinoties tieši Latgales bibliotēku specifikā.

 

Konferences “Komunikācija, sadarbība un komandas darbs – ilgtspējīgas izaugsmes pamats” programma

Konferences “Sadarbība – ceļš uz panākumiem, attīstību un izaugsmi” programma

Informācija medijiem

Konferenču norisi atbalsta:

Preili-logoPreilu galvena biblioteka - logoLNBlogoLV_caurspidigsEuropeDirect-logoPreilu siers - logoArka Preili - logo

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*