2020. gada Bibliotēku festivāla un Bibliotēku nedēļas tēma – “Iedvesmo, iesaisti, iespējo, vieno”

Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) izsludina 2020. gada Bibliotēku festivāla un Bibliotēku nedēļas tēmu “Iedvesmo, iesaisti, iespējo, vieno”. Tēmas izvēle sasaucas ar Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) 86. ģenerālkonferences nosaukumu “Inspire, Engage, Enable, Connect”. Konference notiks 2020. gada 15.–21. augustā Dublinā, Īrijā.

Latvijas Bibliotēku festivāls notiks 2020. gada 15.–16. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Festivāla pirmajā dienā notiks Latvijas bibliotekāru 13. kongress, kura laikā notiks jaunas LBB valdes vēlēšanas un noslēgumā tiks pasniegta LBB balva “Gada bibliotekārs” un “Gada bibliotēka”. Festivāla otrajā dienā notiks Bibliotēku ideju tirgus. Plašāka informācija par kongresu un ideju tirgu tiks izsludināta 2020. gada sākumā.

2020. gada Bibliotēku nedēļa notiks laikā no 20.–26. aprīlim, un tas tradicionāli ir laiks, kad bibliotēkas ar dažāda veida norisēm un citām aktivitātēm pastiprināti pievērš uzmanību sev, savam darbam un bibliotēku nozīmei sabiedrībā. Aicinu nākamā gada Bibliotēku nedēļas aktivitātes rīkot ar moto: “Iedvesmo, iesaisti, iespējo, vieno”!

Tā kā bibliotēkas patiešām ir tās, kas spēj gan iedvesmot un iesaistīt, gan iespējot un vienot savus lietotājus un iedzīvotājus, nākamā gada Bibliotēku nedēļas tēma ir izcils iedvesmas avots neskaitāmām aktivitātēm.

Svarīgi, ka Bibliotēku nedēļas tēma sasaucas ar IFLA stratēģiju 2019.–2024. gadam. LBB jau ir uzsākusi šīs stratēģijas latviskošanu, un drīzumā jums visiem būs pieejams stratēģijas tulkojums latviešu valodā. Sekojiet līdzi informācijai un iedvesmojieties nākamā gada Bibliotēku nedēļai no aktuālās IFLA stratēģijas!

Daloties ar Bibliotēku nedēļas aktivitātēm sociālajos medijos, aicinām izmantot tēmturus:

#bibliotēkunedēļa2020
#IFLAfromHome
#WeAreIFLA
#IFLAStrategy

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valdes priekšsēdētāja
Māra Jēkabsone

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*