Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda vēstnesis – Valmieras integrētā bibliotēka

2019.­ gada 3. maijā Valmieras integrētā bibliotēka – Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Gada balvas “Gada bibliotēka 2018” laureāte – ziedoja iegūto naudas balvu Brīvības pieminekļa izgaismošanas fondam, kļūstot par labdarības iniciatīvas “Gaisma mūsu brīvībai” vēstnesi.

Valmieras integrētās bibliotēkas kolektīvs kopā ar Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda pārstāvjiem – Valdi Zatleru un Rūtu Dimantu. Foto: no Valmieras integrētās bibliotēkas arhīva

2019. gada 16. aprīlī, Latvijas Bibliotēku festivāla laikā, plaša sabiedrība pirmo reizi tika iepazīstināta ar eksprezidenta Valda Zatlera izveidoto Brīvības pieminekļa izgaismošanas fondu un tā labdarības iniciatīvu “Gaisma mūsu brīvībai”. Brīvības pieminekļa fonda mērķis ir nodrošināt Brīvības pieminekļa izgaismošanu, izmantojot jaunākās gaismas tehnoloģijas. Paredzēti konkrēti darbu posmi: projekta izstrāde, publiska koncepcijas un skiču apspriešana, projektēšana un apgaismojuma uzstādīšana – lai visos gadalaikos būtu redzama un izgaismota Brīvības aleja, lai tautas brīvības simbolam izveidotu apgaismojumu un trīs zvaigznes mirdzētu arī tad, ja tumšs visapkārt!

Ļoti zīmīgi ir tas, ka pirmie, kas publiski tika iepazīstināti ar iniciatīvu “Gaisma mūsu brīvībai”, bija tieši bibliotekāri – “gaismas nesēji”, kas pulcējās Latvijas Bibliotēku festivālā, kur viens no svarīgākajiem programmas notikumiem bija LBB Gada balvas pasniegšana. Lai izceltu un godinātu bibliotēku un bibliotekāru darbu, katru gadu LBB izsludina pieteikšanos nominācijās “Gada bibliotekārs”, “Gada bibliotēka” un “Gada notikums Latvijas bibliotēkās”. Par paveikto 2018. – Latvijas simtgades – gadā balvu “Gada bibliotēka” un līdz ar to Latvijas simtgades bibliotēkas godu saņēma Valmieras integrētā bibliotēka. Augsti tika novērtēts bibliotēkas darbs sadarbības veicināšanā, kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanā un tradīciju turpināšanā, kā arī kvalitatīvā un radošā darbība, veidojot bibliotēku par nozīmīgu zināšanu un sabiedrības tikšanās centru. Bibliotēkas darbinieki atzīst, ka vienmēr strādā ar moto “Valmieras integrētā bibliotēka ir spilgts Gaismas punkts Latvijas bibliotēku Gaismas tīklā”, un ar savu darbu, ar kvalitatīvu un laikmetīgu pakalpojumu nodrošināšanu cenšas veicināt vietējās kopienas un pilsoniskās sabiedrības attīstību.

Lai apliecinātu bibliotēku Gaismas tīkla spēku un nozīmi Latvijas tautas apgaismības un brīvības gara uzturēšanā, Valmieras integrētās bibliotēkas darbinieki saņemto naudas balvu 140 eiro apmērā ziedoja Latvijas tautas simbola – Brīvības pieminekļa – izgaismošanai. Brīvības piemineklis ir tautas brīvības simbols. Tas reiz uzbūvēts un atjaunots par tautas ziedojumiem, un par tautas līdzekļiem tiks arī gaismā celts.

Valmieras integrētās bibliotēkas kolektīvs pēc balvas “Gada bibliotēka 2018” iegūšanas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā kopā ar Valmieras domes priekšsēdētāju Jāni Baiku un bibliotēkas jauniešu organizācijas “Sudraba ZIRG’s” jauniešiem. Foto: Kristians Luhaers

Atbalsti Brīvības pieminekļa izgaismošanu ar ziedojumu! Lai Brīvības piemineklis diennakts tumšajā laikā būtu izgaismots, gaismas sistēmas projektēšanai un izbūvei nepieciešams ikkatra atbalsts.

Plašāka informācija www.brivibaspiemineklis.lv.

 

Informāciju sagatavoja:
Valmieras integrētās bibliotēkas kolektīvs

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*