LBB Jauno speciālistu sekcija svin apaļu jubileju

Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu sekcija (LBB JSS) ielūdz ikvienu uz 10 gadu jubilejas svinībām 17. aprīlī Latvijas Bibliotēku festivāla ietvaros Latvijas Nacionālajā bibliotēkā! Īpaši aicinām agrākos JSS biedrus, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Informācijas un bibliotēkzinātnes studiju nodaļas pasniedzējus un citus mūsu sadarbības partnerus.

Dzimšanas dienas svinības tiks sāktas ar svinīgu jaunās LBB JSS vadītājas apstiprināšanu. LBB JSS līdzšinējā vadītāja Elīna Sniedze sniegs atskatu uz sekcijas paveikto un sasniegto, bet jaunā vadītāja sniegs savu redzējumu par tuvākiem un tālākiem nākotnes plāniem. Būs viss, kas pienākas īstā dzimšanas dienā – svētku torte, svecītes un baloni! Kā arī priecāsimies vienoties kopīgā dziesmā “Daudz baltu dieniņu”!

LBB JSS pirmsākumi meklējami tālajā 2009. gada 15. aprīlī, kad neliela grupa enerģisku bibliotēkzinātnes studentu izveidoja sekciju, lai motivētu un iedvesmotu jaunos speciālistus, kā arī lauztu sabiedrībā valdošos stereotipus par bibliotekāriem. LBB JSS ir ietekmējusi jauno bibliotekāru aktivitātes arī ārvalstīs un šo desmit gadu laikā realizējusi vairākus veiksmīgus projektus, piemēram, akciju “Viena diena bibliotēkas dzīvē”, konferenci “4CanGurus”, e-grāmatu “Librarians Around the World” u. c.

Sekcijas biedri aktīvi piedalās gan vietēja mēroga, gan starptautiskās konferencēs un aktivitātēs – organizēšana un ikgadēja dalība Starptautiskajā Baltijas valstu jauno bibliotekāru seminārā (International Seminar for Young Librarians from Baltic Countries) un Starptautiskajā bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes simpozijā “BOBCATSSS”, kā arī dalība Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) ģenerālkonferencēs.

Svinēsim LBB JSS jubileju kopā!

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valdes locekle, LBB  JSS vadītāja
Elīna Sniedze

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*