Aicinām Latvijas bibliotekārus pieteikties dalībai 4. Starptautiskajā jauno bibliotekāru forumā

Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) ir saņēmusi Ukrainas Bibliotekāru biedrības (UBB) Jaunatnes sekcijas aicinājumu Latvijas bibliotekāriem pieteikt referātus (prezentācijas) 4. Starptautiskajā jauno bibliotekāru forumā “Bibliotēka: uzlādējam baterijas” (Library: Reload), kas norisināsies 2019. gada 11.–12. aprīlī Harkovā, Ukrainā.

Galvenie foruma temati:

  • tehnoloģijas (virtuālā realitāte, mākslīgais intelekts, kiberdrošība u. tml.);
  • pratības (digitālā pratība, medijpratība, informācijpratība, datpratība u. c.);
  • publicitāte (notikumu pārvaldība, bibliotēkas mārketings, lasīšanas veicināšana utt.).

Ir iespējams pieteikt arī citus aktuālus tematus. Dalībnieki tiek aicināti sagatavot 20–30 minūtes garu prezentāciju par jebkuru foruma tematu. Notiks arī plakātu sesija. Darba valoda: ukraiņu un angļu.

Forumā pulcēsies dažādu valstu jaunie bibliotēku speciālisti un citu jomu eksperti, kurus vieno mērķis radīt modernu un inovatīvu bibliotēku. Forums ir lieliska iespēja uzzināt aktuālo informāciju par jauno bibliotekāru iespējām un projektiem, apmainīties ar idejām un iniciatīvām, tikties ar nozares ekspertiem un satikt sadarbības partnerus, draugus un domubiedrus. Foruma organizētāji cer uz auglīgām un iedrošinošām prezentācijām un diskusijām Ukrainas bibliotēku mājīgajā gaisotnē un skaistajā Harkovas pilsētā. Brīvā laika programma ietvers ballīti bibliotēkā un pilsētas ekskursiju.

Dalībniekiem, kuru pieteiktais temats būs guvis foruma komitejas apstiprinājumu, UBB segs naktsmītņu (2 naktis) un ēdināšanas izdevumus, kā arī foruma reģistrācijas maksu.

Pieteikums jāiesniedz līdz 2019. gada 1. februārim. Pieteikties aicinām gan jaunos speciālistus, gan tos, kas sevi uzskata par pieredzējušiem bibliotekāriem, un ir gatavi dalīties sasniegtajā. Pieteikties var ikviens Latvijas bibliotekārs, taču īpaši priecāsimies par LBB biedru pieteikumiem. Plānots, ka LBB biedru dalībai forumā varētu tikt sniegts līdzatbalsts no LBB finansējuma. Aicinām uzdrošināties un pieteikties, jo Latvijas bibliotēkām ir, par ko stāstīt, ar ko dalīties un lepoties! Lūgums informēt LBB par savu pieteikumu uz e-pastu bibliotekarubiedriba@gmail.com.

Informācija par forumu UBB Jaunatnes sekcijas tīmekļvietnē. Vēršam uzmanību, ka pieteikumu termiņš ārzemju referentiem ir 1. februāris! UBB Jaunatnes sekcijas tīmekļvietnē norādītais termiņš – 1. marts – attiecas uz ukraiņu referentiem.

2018. gada 12.–13. aprīlī Ļvovā notika 3. Starptautiskais jauno bibliotekāru forums “Bibliotēkas un ilgtspējīga sabiedrības attīstība”, kurā Latviju pārstāvēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Latvijas Bibliotēku portāla redaktore, LBB sekretāre Kristīne Deksne ar priekšlasījumu “Bibliotēkas un ilgtspējīga sabiedrības attīstība: Latvijas bibliotēku piemēri”.

Izmantojiet iespēju un piesakieties!

 

Ziņu sagatavoja:
Dace Ūdre
LBB valdes locekle
LNB nacionālo digitālo informācijas resursu komplektēšanas eksperte

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*