Tiek izsludināta pieteikšanās uz LBB Gada bibliotekāra un LBB Gada bibliotēkas balvu

Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) izsludina pieteikšanos uz LBB Gada balvu divās kategorijās: LBB Gada bibliotekārs 2018 un LBB Gada bibliotēka 2018.

LBB Gada bibliotekārs 2018

LBB Gada bibliotekāra balva tiks piešķirta par individuāliem sasniegumiem bibliotēku nozarē. Balvas mērķis ir izteikt atzinību LBB biedriem, izceļot vispārliecinošāko, aktīvāko un sekmīgāko bibliotekāru sniegumu, kas devis labumu ne tikai lasītājiem un iedzīvotājiem, bet arī spējis iedvesmot citus bibliotekārus un bibliotekāro sabiedrību kopumā. Uz LBB Gada bibliotekāra balvu var pretendēt LBB individuālie biedri un institucionālo biedru darbinieki. Balva tiek izsludināta un pieteikumi tiks pieņemti un vērtēti saskaņā ar 2018. gada 13. decembra LBB valdes sēdē apstiprināto LBB Gada bibliotekāra balvas nolikumu (PDF).

LBB Gada bibliotekāra balvas piešķiršanas kritēriji:

  • bibliotēkā un bibliotekārajā darbā ieviestas inovācijas;
  • mērķtiecīgs un kvalitatīvs darbs ne tikai ar bibliotēkas lasītājiem, bet arī visiem iedzīvotājiem;
  • augstvērtīgu pasākumu organizēšana;
  • interesantu projektu realizācija;
  • veiksmīga sadarbība ar plašu sadarbības partneru loku;
  • radoša un pašaizliedzīga attieksme pret darbu.

Balvas pretendentam nav jāatbilst visiem kritērijiem, pieteikumu var iesniegt par vienu vai vairākiem kritērijiem. Pretendentus LBB Gada bibliotekāra balvai var izvirzīt jebkura fiziska vai juridiska persona, vai pretendenti var pieteikties paši.

LBB Gada bibliotēka 2018

LBB Gada bibliotēkas balva tiks piešķirta par institucionāliem sasniegumiem bibliotēku nozarē. Balvas mērķis ir izteikt atzinību LBB biedriem, izceļot vispārliecinošāko, aktīvāko un sekmīgāko bibliotēku sniegumu, kas devis labumu ne tikai lasītājiem un iedzīvotājiem, bet arī spējis iedvesmot citas bibliotēkas un bibliotekāro sabiedrību kopumā. Balva tiek izsludināta un pieteikumi tiks pieņemti un vērtēti saskaņā ar 2018. gada 13. decembra LBB valdes sēdē apstiprināto LBB Gada bibliotēkas balvas nolikumu (PDF).

LBB Gada bibliotēkas balvas piešķiršanas kritēriji:

  • bibliotēkā ieviestas inovācijas;
  • pakalpojumu izcilība;
  • oriģinālu projektu realizācija;
  • inovatīvs, aktīvs darbs bibliotēkas virtuālajā vidē;
  • veiksmīga sadarbība ar plašu sadarbības partneru loku;
  • sekmīgs bibliotēkas kolektīva komandas darbs.

Balvas pretendentam nav jāatbilst visiem kritērijiem, pieteikumu var iesniegt par vienu vai vairākiem kritērijiem. Pretendentus LBB Gada bibliotēkas balvai var izvirzīt jebkura fiziska vai juridiska persona, vai pretendenti var pieteikties paši.

Abas balvas ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu tiks pasniegtas Latvijas Bibliotēku festivālā 2019. gada 16. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Pieteikšanās termiņš: 2019. gada 31. marts.

Pieteikšanās nosacījumi un pieteikuma veidlapa:

Aicinām pieteikt kolēģus vai pieteikties pašiem! Leposimies ar saviem sasniegumiem!

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valdes priekšsēdētāja
Māra Jēkabsone

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*