Akcija “Bibliotekāru mode”

Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) izsludina akciju “Bibliotekāru mode”. Akcijas noslēgums paredzēts 2019. gada 17. aprīlī – Latvijas Bibliotēku festivāla otrajā dienā, kas būs Bibliotekāru modes un stila diena. Ideja par bibliotekāru modes tēmas aktualizēšanu nākusi no Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) šī gada ģenerālkonferences Kualalumpurā, Malaizijā. Konferences laikā notika IFLA Jauno speciālistu interešu grupas (IFLA New Professionals Special Interest Group, NPSIG) organizēta Bibliotekāru modes sesija ar prezentācijām un bibliotekāru modes šovu. Sk. fotogaleriju un videoierakstu.

Bibliotekāru modes šova izmēģinājums Latvijā notika šī gada 7. novembrī Penkules kultūras namā LBB Zemgales reģiona bibliotekāru seminārā “Bibliotēkas simts gados”. Semināru ar Dobeles novada pašvaldības, LBB un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu rīkoja LBB Zemgales nodaļa un Dobeles novada Centrālā bibliotēka. Semināra foto.

Akcijas “Bibliotekāru mode” mērķis ir parādīt bibliotekārus kā spilgtas, atraktīvas un modernas personības un lauzt sabiedrībā vēl aizvien valdošos stereotipus par mūsu profesijas vizuālo veidolu. Akcijas laikā aicinām ikvienu bibliotekāru ievietot sociālajos medijos savas un kolēģu fotogrāfijas ar tēmturi #bibliotekārumode.

Aicinām Bibliotekāru modes un stila dienā iesaistīties arī prezentāciju veidā. Ja jums ir pētījumi, novērojumi, viedoklis vai idejas par bibliotekāru stilu un modi, piesakiet prezentāciju Bibliotekāru modes un stila dienai! Savu viedokli un stilu varat demonstrēt arī video veidā! Priecāsimies par ikvienu spilgtu un stereotipus graujošu ieguldījumu akcijā un Bibliotekāru modes un stila dienā!

Akcijas “Bibliotekāru mode” vēstnese LBB valdes priekšsēdētāja Māra Jēkabsone. Foto: Ilze Kļaviņa.

Akcijas “Bibliotekāru mode” vēstneses: LBB Zemgales nodaļas vadītāja, Jelgavas pilsētas bibliotēkas direktore Lāsma Zariņa (no labās) un Dobeles novada Centrālās bibliotēkas direktore Lana Augule. Foto: Māra Jēkabsone.

Informācija par Bibliotēku nedēļu.

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valdes priekšsēdētāja
Māra Jēkabsone

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*