12. septembrī notiks konference “21. gadsimta bibliotēka”

2018. gada 12. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks konference “21. gadsimta bibliotēka”. Konferenci organizē LNB Bibliotēku attīstības centrs sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā un Latvijas Bibliotekāru biedrību. Konferences mērķis ir sniegt labākās pieredzes paraugus un iedrošināt Latvijas bibliotekārus ieviest inovatīvus bibliotēku pakalpojumus bibliotēku darbā. Mērķauditorija: visu veidu bibliotēku darbinieki – akadēmiskās bibliotēkas, publiskās bibliotēkas un skolu bibliotēkas.

Olaines 1. vidusskolas bibliotēka. Foto: Miervaldis Šteinbergs

Konferences saturā iekļauti priekšlasījumi par inovatīvu un modernu bibliotēku darbu Vācijas un Latvijas bibliotēkās. Leibnica Ekonomikas un biznesa informācijas centra (Leibniz Information Centre for Economics and Business Studies, ZBW) izpilddirektors Torstens Meiers (Thorsten Meyer) stāstīs par veiksmīgo savas bibliotēkas darbu sociālajos medijos. Inovāciju un mūsdienīga darba piemērus no publiskajām Vācijas bibliotēkām sniegs Bavārijas Valsts bibliotēkas Publisko bibliotēku konsultatīvā centra (Landesfachstelle für das Öffentliche Bibliothekswesen Bayern, Bayerische Staatsbibliothek) vadītāja vietniece Ute Palmere-Horna (Ute Palmer-Horn).

Savukārt iedvesmojošos pieredzes stāstos no Latvijas bibliotēku vidus dalīsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latgales Centrālās bibliotēkas un Olaines 1. vidusskolas bibliotēkas kolēģi.

Konferences apmeklējums ir bez maksas. Konferences dalībniekiem tiks izsniegts profesionālās pilnveides apliecinājums 5 stundu apjomā.

Pieteikšanās dalībai konferencē līdz 31. augustam, izmantojot elektronisko pieteikuma veidlapu.

Konferences programmas projekts (PDF)

 

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Bibliotekāru biedrības priekšsēdētāja
LNB Bibliotēku attīstības centra galvenā bibliotekāre
Māra Jēkabsone

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*