Noslēgts sadarbības līgums starp Latvijas Bibliotekāru biedrību un Latvijas Skolu bibliotekāru biedrību

2018. gada 17. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Latvijas Bibliotēku festivāla laikā tika noslēgts sadarbības līgums starp Latvijas Bibliotekāru biedrību (LBB) un Latvijas Skolu bibliotekāru biedrību (LSBB). Līgumu parakstīja LBB priekšsēdētāja Māra Jēkabsone un LSBB priekšsēdētāja Baiba Ervalde.

Parakstot līgumu, LBB un LSBB vienojās par sadarbību savu biedru un citu bibliotēku nozares speciālistu saliedēšanā, profesionālās pilnveides pasākumu organizēšanā, bibliotēku un bibliotekāru prestiža celšanā un interešu aizstāvībā valsts un starptautiskā mērogā, bibliotēku nozares attīstībā un bibliotēku darba pilnveidē atbilstoši LBB un LSBB statūtiem.

Pirmā LBB un LSBB sadarbības aktivitāte bija LSBB Gada balvas pasniegšana Latvijas Bibliotēku festivāla laikā, kad kopā ar LBB Gada balvu divās nominācijās tika pasniegta arī LSBB Gada balva. LSBB balvu “Gada skolas bibliotekārs 2017” par aktīvu darbību Latvijas skolu bibliotēku attīstības un sadarbības veicināšanā ieguva Rīgas 47. vidusskolas bibliotekāre Līva Pakalna, bet LSBB balvu “Gada skolas bibliotēka 2017” – Līvānu 1.­ vidusskolas bibliotēka par radošu domu un pieeju jaunās paaudzes izglītošanā, ieinteresētību skolu bibliotēku izaugsmē, publicitātē un attīstībā.

LBB un LSBB sadarbības līgums ir jau otrais uz sadarbību un nozares saliedēšanu vērstais LBB solis. 2017.­ gada 22. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Latvijas akadēmisko, speciālo un publisko bibliotēku direktoru 2017. gada rudens sanāksmes laikā tika parakstīts LBB un Latvijas Akadēmisko bibliotēku asociācijas (LATABA) sadarbības līgums.

LBB sadarbība ar LSBB un LATABA bija redzama arī citās Latvijas Bibliotēku festivāla norisēs: ar pieredzes stāstiem festivāla pirmajā dienā – Latvijas bibliotekāru 19.’konferencē – uzstājās LSBB biedre, Nacionālās Mākslu vidusskolas Jaņa Rozentāla Mākslas skolas bibliotekāre Dace Balode un LATABA biedres – Ventspils Augstskolas bibliotēkas – vadītāja Baiba Blumfelde, kā arī festivāla otrajā dienā bija iespējams apmeklēt un iepazīt vairāku LATABA bibliotēku darbu.

 

Informāciju sagatavoja:
Māra Jēkabsone
LBB valdes priekšsēdētāja

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*