Ludzā notiks Latgales novada bibliotēku darbinieku konference

Rudens nāk ar jaunām idejām!

Radošas, prātīgas un neprātīgas idejas, izmantotas iespējas un sapņi, kas piepildās, ir tikai neliela daļa no tā, par ko kārtējā konferencē diskutēs Latgales novada bibliotēku darbinieki.

Konferences pirmajā dienā (24. septembrī) LNB Mācību centra vadītāja Dženija Dzirkale-Maļavkina pastāstīt par aktualitātēm bibliotekāru skaita, kvalifikācijas un profesionālās pilnveides normatīvos, bet Balvu Centrālās bibliotēkas direktore komentēs KKF projektu kvalitāti Latgales kongresa simtgades sakarā. Jaunas idejas konferences dalībnieki varēs smelties pasākumu organizatores Lailas Meluškānes un mākslinieces-noformētājas Valdas Ošiņas lekcijā “Prātīgas un neprātīgas idejas pasākumu organizēšanā un noformēšanā”. Pēcpusdienā ar savām idejām, īstenotajiem sapņiem, ikdienas pieredzi, radošiem pasākumiem un iespēju izmantošanu mūsdienīgā lauku bibliotēkā dalīsies bibliotēku darbinieki no Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas, Riebiņu bibliotēkas, Balvu Centrālās bibliotēkas, LCB filiāles Bērnu bibliotēka “Zīlīte”, Dagdas bērnu bibliotēkas, Līvānu NCB Sutru filiālbibliotēkas, Līvānu NCB Rudzātu filiālbibliotēkas un Rēzeknes Centrālās bibliotēkas.

Konferences otrā diena (25. septembris) veltīta, lai ieskatītos bibliotēku nākotnē. Priekšlasījumu “Nākotnes bibliotēka. Attīstības tendences un prognozes” sniegs LNB Bibliotēku konsultatīvā centra galvenā bibliotekāre Māra Jēkabsone.

Profesionālo diskusiju starplaikos konferences dalībniekiem būs iespējams tuvāk iepazīties ar Ludzas pilsētu, tās kultūru un tūrisma iespējām.

Konferences programma.

Ludzas bibliotekari

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*