Valmieras bibliotēkas un LBB Vidzemes nodaļas pašvaldību publisko un izglītības iestāžu bibliotēku bibliotekāru seminārs “Bērns un jaunietis bibliotēkā” 2018. gada 7. martā Valmierā

2018. gada 7. martā Valmieras integrētās bibliotēkas telpās Valmierā, Cēsu ielā 4, notiks seminārs pašvaldību publisko un izglītības iestāžu bibliotēku bibliotekāriem “Bērns un jaunietis bibliotēkā”, ko rīko Valmieras bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Vidzemes nodaļu ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Seminārā aicināti piedalīties reģiona pašvaldību publisko un izglītības iestāžu bibliotēku bibliotekāri. Pirms pasākuma bibliotekāriem būs iespēja iegādāties grāmatas krājuma papildināšanai no grāmatu tirgotāja SIA “Virja”.

Seminārā uzstāsies lektori, kas stāstīs par dažādiem aspektiem darbā ar bērnu un jauniešu auditoriju bibliotēkās.

Ginta Zalcmane, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Pakalpojumu departamenta Uzziņu un informācijas centra Informācijas pakalpojumu sektora vadītāja, iepazīstinās ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas pieredzi darbā ar informācijas resursiem, pakalpojumiem un aktivitātēm jauniešu auditorijai.

Bauskas Centrālās bibliotēkas direktore Baiba Tormane atklās galvenos darba virzienus jauniešu iesaistē Bauskas bibliotēkas aktivitātēs.

Bauskas Centrālās bibliotēkas Biznesa bibliotēkas vadītāja Ērika Pelcere stāstīs par Bauskas Biznesa bibliotēku.

Valkas novada Centrālas bibliotēkas, Limbažu Galvenās bibliotēkas, Cēsu Centrālās bibliotēkas, Valmieras bibliotēkas darbinieki dalīsies savā pieredzē darbā ar bērniem un jauniešiem.

Otra semināra daļa būs veltīta LBB aktualitātēm. LBB Vidzemes nodaļas priekšsēdētāja Olgas Kronbergas galvenā runas tēma būs biedrības izsludinātā pieteikšanās uz LBB Gada balvu divās kategorijās: “LBB Gada bibliotekārs 2017” un “LBB Gada bibliotēka 2017”. Semināra noslēgumā dalībnieki uzzinās vairāk par LBB plānotajām aktivitātēm 2018. gadā un iespējām iesaistīties šajā darbā dažādās formās.

Semināra programma (PDF)

Dalību seminārā lūdzam pieteikt līdz 1. martam.

Kontaktinformācija:
Vita Ziediņa
T.  64250830, vita.ziedina@vcb.valmiera.lv

Semināra norisi atbalsta:

       

 

 

Informāciju sagatavoja:
Ilze Karsa, Valmieras bibliotēka

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*