Pieteikšanās EBLIDA 23. konferencei “Veidojot lasītāju Eiropu” – līdz 22. aprīlim

Informējam, ka vēl ir atlikušas tikai divas dienas, lai pieteiktu savu līdzdalību Eiropas Bibliotēku, informācijas un dokumentācijas biroja (EBLIDA) 23. konferencē, kas notiks šī gada 8. maijā Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās.

Šī gada konferences tēma ir “Veidojot lasītāju Eiropu” un tā būs veltīta bibliotēkas lomai sabiedrībā, tai skaitā atbalstot mūžizglītības procesus un virzot sabiedrības lasīšanas, rakstīšanas un informācijas prasmju attīstību kā fiziskā, tā digitālā vidē. Kā vieslektori konferencē uzstāsies lasīšanas un rakstīšanas fenomena pētnieks Svens Birkerts un kultūras un mediju procesu pētniece, Sorbonas universitātes profesore Divina Frau-Meigs. Savu skatījumu uz bibliotēku vietu Eiropas sabiedrībā sniegs Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere un Eiropeas Parlamenta viceprezidente Silvija Žiljēma. Par spraigām diskusijām rūpēsies to moderatore, BBC žurnāliste Keita Rasela. Pēcpusdienā norisināsies divas paralēlās sesijas, veltītas mūžizglītības un prasmju attīstības jautājumiem, savukārt konferences kopsavilkumu veiks bijušais Eiropas Komisijas komisāres Nēlijas Krusas preses pārstāvis Raians Hīts. Plašāku informāciju par konferenci un tās programmu iespējams iegūt konferences mājas lapā: http://eblida2015.lnb.lv/.

eblida konference
Atgādinām, ka Latvijas Bibliotekāru biedrības individuālajiem biedriem, kā arī studentiem, tiek piedāvāta 50% atlaide konferences dalības maksai, un tā ir tikai 35 eiro. Reģistrēties konferencei iespējams konferences reģistrācijas sistēmā: https://reg.lnb.lv/, kas ļauj norēķināties kā ar bankas pārskaitījumu, tā arī ar maksājumu kartēm. Reģistrācija tiks slēgta trešdienas, 22. aprīļa, vakarā.

Konference ir iekļauta Latvijas Republikas prezidentūras Eiropas Savienības padomē programmā un tās organizēšanā EBLIDA atbalsta LR Kultūras ministrija, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Kultūras informācijas sistēmu centrs, Latvijas Bibliotekāru biedrība, Eiropas publisko bibliotēku pārvaldības organizāciju forums (NAPLE), Nīderlandes Lasīšanas un rakstīšanas fonds un lasītprasmes politikas veidošanas projekts ELINET.

Jautājumu gadījumā rakstiet uz e-pastu eblida2015@lnb.lv vai zvaniet pa tālruni 67806131.

 

Informāciju sagatavoja:
Uldis Zariņš
LNB Stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs
LBB valdes priekšsēdētājas vietnieks

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*