LBB Kurzemes bibliotekāru vasaras seminārs “Kas zina, ko grib – spēj, ko grib” (Rainis) 2017. gada 19. un 20. jūlijā Aizputes novada Kazdangā

2017. gada 19. un 20. jūlijā Aizputes novada Kazdangas pagastā notiks LBB Kurzemes bibliotekāru 8. vasaras seminārs (saiets), kuram par moto izvēlēti Raiņa vārdi “Kas zina, ko grib – spēj, ko grib”.

Semināra mērķis ir saliedēt Kurzemes bibliotekārus, informēt par jaunākajām tendencēm nozares attīstībā, veicināt bibliotekāru iesaistīšanos LBB darbībā, tikties ar populāru grāmatu autoriem un kopā aktīvi pavadīt brīvo laiku.

Kurzemes bibliotekāru saiets

Visu gadu, dienu no dienas bibliotekāri pilsētu, mazpilsētu un pagastu bibliotēkās ir rūpējušies un smagi strādājuši, lai sniegtu profesionālus informacionālos pakalpojumus lietotājiem, organizētu dažādus pasākumus bibliotēku popularizēšanai un lasīšanas veicināšanai, vienlaicīgi sevi profesionāli pilnveidojot, pievēršoties tālākizglītībai, apmeklējot seminārus un konferences un dodoties pieredzes apmaiņas braucienos.

Bet vasarā kurzemnieces, sabraucot Kazdangā, ieklausīsies bibliotēkās populāru grāmatu autoru, Ineses Prisjolkovas, Vairas Kārkliņas un Artūra Zeltiņa stāstos, vērojumos un ieteikumos kā tuvoties un sasniegt to, ko gribas paveikt, lai dzīvotu labāk un būtu laimīgākas.

Ar ziņojumu “Latvijas Bibliotekāru biedrības jaunās valdes stratēģiju 2017. – 2020. gadam” uzstāsies LBB valdes priekšsēdētāja Māra Jēkabsone.

Organizatori domājuši arī par radošām, aktīvām un izzinošām rīta un vakara stundām, kad varēs iepazīt Kazdangas bagāto vēsturi, izkustēties bibliotekāru sporta spēlēs “Kazdangas kauss”, bet pirmās dienas izskaņā ļauties danču virpuļiem un spēļu jautrībai kopā ar Rucavas lauku kapelu “Paurupīte”.

Seminārā kopā piedalīsies 50 bibliotekāri no Liepājas, Ventspils, Kuldīgas, Saldus un Talsu reģiona, t. sk. reģionu galveno, novadu un pagastu bibliotēku bibliotekāri.

Semināru organizē Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka un finansiāli atbalsta pašvaldības un Latvijas Bibliotekāru biedrība.

Programma

 

Ziņu sagatavoja:
Anita Zūna
Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas metodiķe

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*