LBB Vidzemes nodaļas 20. saiets-konference “Esam ieausti raksti savā valodā, zemē un novadā” 2017. gada 18.-19. jūlijā Lubānas novada “Ezerniekos”

2017. gada 18. un 19. jūlijā Latvijas Valsts mežu atpūtas un tūrisma centrā “Ezernieki” Indrānu pagastā Lubānas novadā notiks Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Vidzemes nodaļas 20. saiets – konference “Esam ieausti raksti savā valodā, zemē un novadā”.

Vidzemes bibliotekāru saiets

Šodienas bibliotēku darbs balstās uz noteiktām tradīcijām, attīstās, pielietojot inovācijas, meklējot kultūras un citu nozaru krustpunktus, paplašinot kultūras robežas, veidojot un saglabājot unikālo lokālo kultūrvidi.

20. saieta – konferences jautājumu loks ietver kultūrvēsturiski nozīmīgus ziņojumus, bibliotēku nozares pieredzi, aktualitātes, aktivitātes un jaunumus nozarē.

Saieta – konferences pirmajā dienā LBB prezidente M. Jēkabsone informēs par LBB jaunās valdes stratēģiju 2017 – 2020.

Būs iespēja iepazīties ar kultūrvēsturiski nozīmīgām Vidzemes folkloras materiālu kolekcijām. Daudzus gadu desmitus glabātas arhīva plauktā, kolekcijas, pateicoties Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, brīvi pieejamas ikvienam kultūras interesentam LFK digitālajā arhīvā www.garamantas.lv, lektore – S. Reinsone, grāmatas “Mežameitas” autore.

Madonas reģions prezentēs savus 5 novadus: “Grāfienes Eleonoras stāstu” stāstīs Varakļānu muzeja vadītāja T. Korsaka, ziņojumu “Citādais Blaumanis” runās Braku muzeja vadītāja Z. Saulīte, par Cesvaines pils dārgumiem runās Cesvaines pašvaldības Tūrisma aģentūras direktore D. Glaudāne, bet par “Nenopietno Martuževu” stāstīs B. Martuževas fonda “Rakstītāja” valdes priekšsēdētāja A. Egliena.

Prezentējot Madonas novadu, kā vakara viesis uzstāsies grupa Bruģis, S. Radiņa un Z. Bekmanis uzvedumā “Pļavas nomniece”.

Konferences profesionālo programmu papildinās kultūras programma, kuras laikā bibliotekāriem būs iespēja iepazīties ar Madonas reģiona novadu, lokālām tradīcijām un kultūru. Sasiesim katrs savu slotiņu – no kokiem un augiem, katrs savai vajadzībai – pirtiņai, tējai vai labsajūtai. Ko darīt ar slotiņu vēl bez iešanas pirtī? – Slotiņu maģija, stāsti un rotaļas individuāli un grupās “Dabas darbnīcā” piedāvā vides gids, astroloģe Danuta Kiopa no “Piekūni lv”.

Būs loka šaušana kopā ar Māri Valaini, biedrību Aborieši un Aiviekstes ozoli dibinātāju u.c.

Otrajā dienā runāsim par profesionāliem jautājumiem: par “2016. gadu Latvijas publiskajās bibliotēkās: pieredze, atziņas, idejas” stāstīs LNB Bibliotēku attīstības centra skolu un publisko bibliotēku projektu koordinatore I. Kļaviņa, par “Profesionālo literatūru” – LNB Bibliotēku konsultatīvā centra galvenā bibliotekāre E. Vīksna, par “LBB jauno speciālistu sekcijas aktivitātēm” – E. Sniedze, LBB JSS sekcijas vadītāja, LBB valdes locekle, un par “Lasīšanas veicināšanas kampaņām un programmām Latvijā” – LNB Bērnu literatūras centra vadītāja S. Tretjakova.

Noslēgumā diskutēsim par LBB Vidzemes nodaļas attīstības vīziju “Meklējot mūsu nākotnes atslēgas vārdus”, to vadīs LBB Vidzemes nodaļas vadītāja O. Kronberga.

Informācija par reģistrēšanos (PDF)
Programma (PDF)

Prezentācijas:

Otrdiena, 18. jūlijs

  • Māra Jēkabsone, LBB jaunās valdes stratēģija 2017+
  • Sanita Reinsone, Iepazīsti Vidzemes folkloras kolekcijas; Meža meitas
  • Terese Korsaka, Grāfienes Eleonoras stāsts
  • Zinta Saulīte, Citādais Blaumanis
  • Diāna GlaudāneCesvaines pils dārgumi
  • Broņislava Martuževa, Nenopietnā Martuževa

Trešdiena, 19. jūlijs

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*