Aicinām reģistrēties Latvijas bibliotēku festivāla pasākumiem

Bibliotēku nedēļas izskaņā, 24. un 25. aprīlī, notiks ikgadējais Latvijas bibliotēku festivāls, kuru veidos vairāki savstarpēji saistīti pasākumi, kurus LBB organizē sadarbībā ar LNB, LNB Atbalsta biedrību, LR Kultūras ministriju un citiem atbalstītājiem un partneriem.

Latvijas Bibliotekāru festivāls 2017

Latvijas bibliotekāru 12. kongress “Bibliotēkas un sabiedrība: vienotas kopīgiem mērķiem”. 24. aprīlī 09:00 – 14:00 LNB Konferenču centrā.

LBB kongresā atskatīsimies uz pēdējos trīs gados paveikto, apspriedīsim turpmākās darbības galvenās prioritātes un vēlēsim jauno biedrības valdi. Kongresa otrajā daļā aicināsim uz sarunu Latvijas politikas veidotājus, pētniekus un viesus no Lietuvas Bibliotekāru asociācijas, lai runātu par to, kādu atbalstu bibliotēkas sniedz sabiedrībai, un kā to veikums tiek novērtēts.

24. aprīlī 09:00 durvis apmeklētājiem vērs LNB Atbalsta biedrības draugu telpa, kas turpmāk kalpos kā fiziskā platforma biedrības komunikācijai ar sabiedrību, tāpēc aicinām pirms kongresa iegriezties draugu telpā un apsveikt kolēģus šajā nozīmīgajā dienā.

Bibliotekāru gada balvu pasniegšanas ceremonija. 24. aprīlī 14:00 – 16:00 LNB Ziedoņa zālē.

Svinīgās ceremonijas laikā tiks sveikti LBB konkursa “Gada bibliotekārs 2016″ un LNB Atbalsta biedrības konkursa “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs” uzvarētāji.

Lasītāju apkalpošanas speciālistu konference. 25. aprīlī 09:30 – 15:30 LNB Ziedoņa zālē un Konferenču centrā.

Konferences pirmajā daļā savā pieredzē dalīsies LNB un RTU Zinātniskās bibliotēkas speciālisti, tiks sniegts pārskats par situāciju Latvijas publisko un akadēmisko bibliotēku lasītāju apkalpošanas darbā, un ar savu skatījumu darbā ar klientiem iepazīstinās Valsts kancelejas pārstāvji. Konferences otrajā daļa plānotas trīs paralēlas darba sesijas – mūsdienīgas klientu apkalpošanas iemaņas būs iespējams apgūt “Mercuri International” konsultanta Dzintara Koknēviča vadībā, ar Helsinku pilsētas bibliotēkas “Library 10” inovatīvajiem pakalpojumiem iepazīstinās bibliotēkas pakalpojumu vadītāja Lotta Muurinen, savukārt uzzināt, kas ir pakalpojumu dizains un kā to izmantot bibliotēkas pakalpojumu uzlabošanā, varēs no “Digital Guru” pasniedzējiem.

Aicinām konferences dalībniekus pieteikt plakātus dalībai 25. aprīļa konferences plakātu sesijā, kuras tēma veltīta labās prakses un inovāciju piemēriem lasītāju apkalpošanas jautājumos. Dalības pieteikums līdz 19. aprīlim iesniedzams LNB Bibliotēku attīstības centra vadītājai Mārai Jēkabsonei uz e-pasta adresi mara.jekabsone@lnb.lv, tālr. 67716050.

Reģistrācija dalībai Latvijas bibliotēku festivāla pasākumos atvērta līdz 19. aprīlim.

Vienlaikus atgādinām, ka vēl līdz 31. martam iespējams deleģēt kandidātus jaunajai biedrības valdei, kā arī nominēt, jūsuprāt, izcilākos Latvijas bibliotekārus LBB Gada bibliotekāra balvai.

 


Papildu informācija:

  • Liene Miķelsone, LBB sekretāre, 67844885, liene.mikelsone@kis.gov.lv (jautājumi par kongresu).
  • Māra Jēkabsone, LNB Bibliotēku attīstības centra vadītāja, 67716050, mara.jekabsone@lnb.lv (jautājumi par konferenci).

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*